Expeditie Oost

DO 21 MEI TM ZO 24 mei 2020

We gaan volgend jaar, tijdens Hemelvaart, weer op pad met Expeditie Oost. Deze tocht is nog niet te boeken, maar reserveer deze datum alvast in je agenda wanneer je graag mee zou willen.  Beelden van deze tocht in 2018 en 2019 kun je hier bekijken, maar onze expedities zijn avontuurlijk, dus altijd weer anders qua routes en belevingen. De foto's geven dus wel een beeld van de sfeer, maar dat wat je mee gaat maken is voor een deel weer heel anders als in de voorgaande expedities.

WAT ZIJN RI4DAAGSE EXPEDITIES?
Ri4daagse expedities zijn vierdaagse ontdekkingstochten waarin je te voet, met boten, kano’s, sloepjes en fietsen via de grote rivieren richting zee trekt.

Deze reis naar zee maken we één keer per jaar, in twee expedities van 4 dagen:
Expeditie Oost in het voorjaar van de Millingerwaard (ca 10 km van Lobith) naar Loevestein.
Expeditie West in het najaar van Loevestein, via de Biesbosch naar de Noordzee!

We struinen - ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen - door natuurgebieden langs de rivier. We fietsen over slingerdijken, varen met grotere schepen over de Waal (de grootste rivier van West-Europa) en steken nevengeulen over met sloepjes.
Tijdens Expeditie West lopen fietsen en varen we van de Biesbosch via het eiland Tiengemeten naar de Noordzee.

BELEVINGSTOCHT
Onderweg zijn er speciaal op het landschap en de reis geïnspireerde belevenissen en ontmoetingen met experts die vanuit een bijzonder perspectief, waardoor je blik op het landschap, jezelf én elkaar steeds verandert. Dat kan ontmoeting zijn met een rivierexpert, of een meer filosofische blik op de rivier, of een fysieke tai-chi oefening vanuit de Chinese opvatting over water en stroming, Flowform experimenten etc. Deze inspiraties kleuren je blik op de rivier en de reis.

 

EXPEDITIE OOST 2020 / DONDERDAG 21 MEI TM ZONDAG 24 MEI (Hemelvaart)
We struinen, fietsen en varen in 4 dagen tijd van het meest oostelijke punt van Expeditie Oost: de Millingerwaard naar Slot Loevestein, een prachtig kasteel pal aan de rivier.
Vier dagen lang trekken we door de robuuste natuurgebieden langs de grootste rivier van West Europa, struinen we over rivierstranden, steken we met kleine bootjes nevengeulen en andere wateren, zwieren we met onze fietsen over kronkeldijken en varen we met grotere schepen over de Waal. Het is een avontuurlijke tocht met prachtige vergezichten, mooie ontmoetingen en een bijzonder belevingsprogramma.
Iedereen loopt en fietst in zijn eigen tempo, samen of alleen -we reizen dus niet in één groep- waardoor je kunt genieten van de rust en de weidsheid van het landschap.

Totale traject Expeditie Oost

* BOEKEN BASISTICKET  
Om mee te kunnen met Expeditie Oost heb je een basisticket nodig.
Het zijn dagtochten, overnachtingen en eten zijn niet inbegrepen in het basisticket.
Wanneer je zelf je eten en overnachtingen regelt hoef je verder niets meer bij te boeken om met deze expeditie mee te kunnen gaan, behalve misschien een busticket naar de startlocatie van de dag op vrijdag en zaterdag, mocht je auto daar staan. Op de andere dagen eindig je op de startlocatie (zie de dagtrajecten hieronder op de pagina)

* BIJBOEKEN VAN LUNCHES / DINER ETC. 
Je kunt je eigen lunch meenemen, maar wanneer je liever kiest voor een lekkere Ri4daagselunch of een diner op een mooie plek aan de rivier dan kan dat.
Zo zijn er, naast het basisticket ook handige dingen bij te boeken: denk aan het laten vervoeren van je bagage naar het eindpunt van de dag.

 

avondzon

 

* RI4NOMADENKAMP - OVERNACHTINGSARRANGEMENT
Na het grote enthousiasme over het kamperen tijdens Expeditie Oost 2019 hebben we besloten om ook volgend jaar te gaan gaan kamperen onderweg. Wanneer je onafgebroken wilt genieten van de tocht, het rivierenlandschap en elkaar is dit echt een hele fijne manier van reizen. Je slaapt dan op prachtige plekken in de buurt van de rivier, in je eigen tent op ons Ri4nomadenkamp.
Voor alle ins en outs over het Ri4nomadenkamp, klik hier.

 

kamperen aan de rivier

Traject & Reisinformatie

Expeditie Oost, dag 1

TRAJECT RI4DAAGSE EXPEDITIE OOST 2019 / DAG 1 

Startpunt: Bemmel (op de grens met Lent)

Eindpunt: Bemmel (op de grens met Lent) 
 

Bloeiende meidoorn

 

Ri4daagse welkomst concert aan de Waal
Foto Ri4daagse deenemers op Millingerduin
Ri4daagse deelnemers in Millingerwaard
Op pad in de Millingerwaard
Luchtfoto rivier de Waal
Expeditie Oost, dag 2


 

 

Fietsdag Expeditie Oost
Tai Chi workshop door Irma Soetekouw op Waalstrand
Oversteek in sloep Kaliwaal
Luchtfoto uiterwaard Deest
Expeditie Oost, dag 3

 

 

 

Schip Columbus
scheepsneus
Laagwater Passewaai
Expeditie Oost, dag 4

 

Gameren 2
Vaandelvrouwen
Wadlopen langs de rivier

Programma per dag

omhoog naar overzicht dagen