Expeditie West

WAT MAAK JE MEE TIJDENS EXPEDITIE WEST 
Tijdens deze tocht verandert het landschap van karakter en de Waal van naam. Een deel van de rivierstroom splitst zichzelf in honderden kreken met kleine en grote eilanden. Het land wordt steeds vlakker, grootschaliger en weidser. Rivieren ontmoeten de zee, water uit heel Europa komt hier samen. Je bent hier in het land van de zeehond, zalm, zeearend en de bever.

We struinen door prachtige natuurgebieden langs de rivier, varen met verschillende schepen over de grote wateren, fietsen over rivierdijken en over een eiland, kanoën door een waterjungle, reizen van Oost naar West over het eiland Tiengemeten en trekken via het Haringvliet en het eiland Goeree Overflakkee, via de Kwade Hoek naar de Noordzee. We willen de precieze route en de bijzondere intermezzo's geheim houden voor je, omdat avontuur nu juist ontstaat wanneer je niet precies weet wat je gaat beleven. Onderweg zorgen belevenissen en ontmoetingen ervoor dat je steeds weer vanuit een heel ander perspectief naar de delta, jezelf en elkaar kijkt.

Je reist met een lichte dagrugzak, je kampeer- en overnachtingsspullen worden namelijk door ons vervoerd. Zie voor meer praktische informatie de tekst onder de kaart.

Kookatelier De Korenbloem gaat onderweg koken voor ons! Het regende tijdens Expeditie Oost 2019 complimenten over de kookkunsten van Kok Martin én zijn fijne team. We verheugen ons nu al op het heerlijke vegetarische eten!

 

Kaart Ri4daagse Expeditie West


 

PRAKTISCHE INFORMATIE

AANTAL DEELNEMERS
We gaan dit jaar maar met ca. 50 deelnemers op op pad naar zee met Expeditie West. Er zijn nog maar een aantal tickets te koop. Dus wacht niet te lang met boeken. 

OVER DE AFSTANDEN
Bij Expeditie West zijn de afstanden die we per dag wandelen minder groot dan bij Expeditie Oost. Om je een idee te geven van de afstanden: op een dag loop/struin je17 kilometer en vaar een stuk of je fietst 30 kilometer, maakt een vaartocht en loopt 10 kilometer of je fietst 15 kilometer, vaart drie uur in een kano en loopt nog 6 kilometer.
Uiteraard hebben we de volgorde wat door elkaar gehusseld zodat de tocht niet makkelijk te reconstruren valt :-)
Overigens loopt iedereen in zijn eigen tempo, alleen of samen, net wat je wilt. Er zijn wel momenten wanneer iedereen elkaar weer ontmoet: op het moment dat je de boot moet halen of bij een belevingsprogramma bijvoorbeeld.
Iedereen reist 4 dagen mee bij Expeditie West en kampeert onderweg.

IS KANOEN EEN PROBLEEM? LAAT HET ONS WETEN!
Wanneer je opziet tegen het kanoën, kun je dit op het boekingsformulier aangeven of via de mail. In dat geval zorgen we voor een kleine sloep met een motor waarin je met ca. 6 personen kunt varen. 

INFO OVER DE KANO'S
We varen met kano's en niet met kajakken. Een kano is van boven open, is vaak breder dan een kajak, je kan er gemakkelijk in- en uitstappen en heeft meer ruimte voor bagage. Daarnaast kan je in een kano ook met meer mensen zitten.
We varen met twee- en driepersoons kano's. Er zit ook een verschil in de peddels: bij een kajak heb je een dubbelbladige peddel en bij een kano een steekpeddel met één blad. Je krijgt van tevoren een instructie over de peddeltechniek. Het is heel eenvoudig, echt iedereen kan het na een beetje oefenen!

WE GAAN KAMPEREN 
We hebben drie prachtige locaties waar we kamperen onderweg: we slapen bij een rivierfort, op een eiland en vlak bij zee.
Er zijn op eenvoudige douches/toiletten/wasbakken aanwezig. 
Je neemt hiervoor je eigen tent en slaapspullen mee.

WIJ VERVOEREN JE SPULLEN
Je tent, matje, slaapzak, schone kleding, tandenborstel en pyjama vervoeren wij voor je naar de volgende overnachtingsplek zodat je lekker licht kunt reizen overdag.

HET ETEN IS GEREGELD
Wij zorgen voor het ontbijt (vrijdag zaterdag en zondag), een lunchpakket voor onderweg (vrijdag, zaterdag en zondag) en het avondeten (donderdag, vrijdag, zaterdag) waardoor je 4 dagen lang zorgeloos en met een licht rugzakje kunt genieten van de tocht naar zee. Tijdens Expeditie West eten we vegetarisch. Bij het ontbijt is er koffie en thee, bij de lunch zit frisdrank en bij het avondeten zijn een glas wijn, bier of fris inbegrepen.

EN OOK HET VERVOER NAAR HET BEGINPUNT VAN EXPEDITIE WEST
Op zondagmiddag rond 16.30 uur stappen we op de bus die iedereen vanaf de Noordzee weer terugbrengt naar het beginpunt van Expeditie West. Ook je kampeerspullen gaan mee. We komen rond 18.00 uur aan op het beginpunt.

PRIJS
Een ticket voor Expeditie West 2019 kost € 547,--

Expeditie West gaat door!
Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Kanoen in de Biesbosch

Traject & Reisinformatie

Ri4daagse Expeditie West / Dag 1
Globaal traject Dag 1 Expeditie West
Expeditie West / Globaal traject dag 2
Expeditie West / Globaal traject dag 2
Expeditie West / Globaal traject dag 3
Expeditie West / Globaal traject dag 3
Expeditie West / Globaal traject dag 4
Expeditie West / Globaal traject dag 4

Programma per dag

omhoog naar overzicht dagen
water
boeken
Basis
Ticket

Expeditie West

boeken
EXPEDITIE WEST IS TE BOEKEN

Wat zit er in de ticketprijs


* Organisatie & begeleiding van de tocht
* Belevingsprogramma onderweg
* Huur van fietsen, boten en kano's
(2x fietsen, 1x kanoën, 3x varen op verschillende schepen)
* Vier dagtrajectkaarten

* Drie overnachtingen in eigen tent
* Drie maal ontbijt (vr, za, zo)
* Drie maal meeneem-lunch (vr, za, zo)
* Drie maal avondeten (do, vr en za)
* Bij warm weer: water tappunten onderweg
* Kampvuur 's avonds + avondprogramma

* Vervoer van je kampeerspullen en reistas naar volgende overnachtingsplek
* Transport van deze spullen naar beginpunt van Exp. West
* Busrit naar het beginpunt van Exp. West
* 21% BTW