Hoe werkt het?


Expeditie Oost heeft tweehonderd deelnemers, dit klinkt massaal, maar de ervaring leert dat iedereen binnen de kortste keren uit het zicht verdwenen is in het uitgestrekte landschap.

BASISTICKET
Om mee op EXPEDITIE OOST te gaan heb je een basisticket nodig waardoor je mee kunt varen op de boten, pontjes, sloepen en gebruik kunt maken van een fiets. Ook krijg je iedere dag een kaart, koffie en een koek bij de start en zijn er onderweg enkele verrassende belevenissen waardoor je het landschap op een heel andere manier ervaart.

BIJBESTELLEN
Je kunt een aantal dingen bijbestellen, denk aan een lekkere gezonde lunch, of een busticket op dag 2 en 3. Behalve dat zijn er een aantal leuke, interessante, sportieve activiteiten bij te boeken. Deze lijst is nu nog beperkt, maar zal in de komende tijd groeien. Kijk daarom af en toe op de website of er iets bijzit waar je graag aan mee zou willen doen of bij zou willen zijn!

ALLEEN, SAMEN OF SOMS SAMEN
Je kunt zelf kiezen of je liever alleen loopt of met elkaar. Er lopen wel mensen van de Ri4daagse mee op het traject, maar er is geen reisleiding of excursieleider.
Heb je wel zin om mee te gaan, maar vind je het gezelliger om samen te lopen: Zoek tochtgenoten in het forum

ZWAARTE PARCOURS
Het zijn pittige tochten, om je een idee te geven van de afstanden: denk per dag aan ongeveer 18 kilometer lopen over onverharde paden en rivierstranden, 35 km fietsen over dijken (verhard wegdek) in combinatie met 7 kilometer wandelen.. Maar het komt ook voor dat je in wiebelige sloepjes of op een vlot moet stappen bij het oversteken van een geul of over een hekje moet klimmen. Het is goed te doen wanneer een goede conditie hebt en ervoor traint.

OVERNACHTEN
Dit jaar bieden we nog geen overnachtingen aan bij Expeditie Oost, maar dat gaat in de veranderen (zie veelgestelde vragen).

Veelgestelde vragen

 

 

Foto van doorkijk vennetje