Hoe werkt het?

 

BASISTICKET
Om mee op EXPEDITIE OOST te gaan heb je een basisticket nodig waardoor je mee kunt varen op de boten, pontjes, sloepen en gebruik kunt maken van een fiets.
Ook krijg je iedere dag een kaart, koffie en een koek bij de start en je krijgt onderweg enkele inspirerende belevenissen mee die je blik op het landschap en elkaar kleuren. 

Overnachtingen en eten zijn niet inbegrepen, maar we zijn op dit moment aan het onderzoeken of het mogelijk is om de onderdompeling in de natuur nog intenser te maken door overnachtingen aan te bieden op het eindpunt van iedere dagtocht.
Zie het kopje 'overnachtingen' hieronder.

BIJBESTELLEN
Je kunt een aantal dingen bijbestellen, denk aan een gezonde lunch op een prachtige plek in de natuur, een diner aan het eind van de dag, of een busticket waardoor je aan het eind van de dag weer teruggebracht wordt naar het beginpunt (mocht je niet op het eindpunt van de dag blijven overnachten). De hoeveel bij te bestellen activiteiten en producten groeit in de loop van de tijd. Kijk daarom af en toe op de website of er iets bijzit waar je graag aan mee zou willen doen of bij zou willen zijn!

OVERNACHTEN IN EEN TENT OP DE RI4NOMADENCAMPING?
We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om één of meer overnachtingen aan te bieden op een mooie plek bij de rivier zodat je echt ondergedompeld wordt in de natuur. Je slaapt dan in een tent op onze Ri4nomadencamping, avondeten en een stevig ontbijt zijn inbegrepen zodat je de volgende dag weer fit op pad gaat.
Informatie hierover volgt. 

ALLEEN, SAMEN OF SOMS SAMEN
Je kunt zelf kiezen of je liever alleen loopt of met elkaar. Er lopen wel mensen van de Ri4daagse mee op het traject, maar er is geen reisleiding of excursieleider.
Heb je wel zin om mee te gaan, maar vind je het gezelliger om samen te lopen: Zoek tochtgenoten in het forum

ZWAARTE PARCOURS
Het zijn pittige avontuurlijke tochten. Om je een idee te geven van de afstanden: denk per dag aan ongeveer 18 kilometer lopen over onverharde paden en rivierstranden, 35 km fietsen over dijken (verhard wegdek) in combinatie met 7 kilometer wandelen.. Maar het komt ook voor dat je in wiebelige sloepjes of op een vlot moet stappen bij het oversteken van een geul of over een hekje moet klimmen. Het is goed te doen wanneer een goede conditie hebt en ervoor traint.

 

Veelgestelde vragen

Lente aan de Waal
Wadlopen langs de rivier
Foto van doorkijk vennetje